Ülevaade: August ’19

August oli eraeluliselt taaskord tegus kuu. Selle postituse kirjutamise hetkelgi viibin põgusal reisil ning naudin loodust, külastan huvitavaid paiku ja lasen toidul hea maitsta. Poliitikas, majanduses ja turgudel oli augustis olukord samuti üpris huvitav, kuigi võib-olla meenutas mõneti eelnevat aastat tervikuna, st börsid liikusid suuresti meedia pealkirjade najal. Küll kord tuli häid uudiseid kaubandussõja kohta, mis siis järgmisel päeval väidetavate halbade uudistega ära nulliti. Ja nii järjepidevalt rinse & repeat. Kokkuvõtvalt on olukord suhteliselt bipolaarne ning mõnes mõttes uskumatu, sest tekib küsitavusi selles osas, et kuidas ikkagi aktsiaettevõtteid tänasel päeval hinnatakse ning kuidas saab olla nii, et üks inimene oma tweetidega mitmetriljonilisi turge nõnda järjepidevalt loksutab.

Igaljuhul otsustasin ma kõige selle volatiilsuse keskel veidi vaba raha liigutada Interactive Brokers’i kontole juurde. Olen vaadanud oma pikemaajalist kütuse positsiooni ja ka valitud aktsiaid ning mõelnud, et kui palju ma oleksin potentsiaalselt võinud eelnevate kuude volatiilsusega raha teenida. Seni olen hoidnud oma positsioone pikaajalisemalt, ent see ei ole soovitud resultaadini mind veel viinud. Seetõttu otsustasin väikese summa pühendada täielikult lühemaajalistele tehingutele. Augusti lõpus tegingi oma esimese tehingu short’ides $2800 eest võimendatud toorkütuse fondi, teenides kahe päevaga $356. Paar päeva tagasi avasin järgmise positsiooni – nüüd juba $356 võrra suurema – ning loodetavasti saadab sarnane edu ka edaspidi. Olen senised targetid seadnud pikemaajalistel positsioonidel üpris kõrgele, mistõttu on võib-olla mõistlik vahepeal ka lühemaajaliste tehingutega tegeleda. Kui suudaks iga kuu kasvõi paarsada dollarit teenida, siis oleks see ju korralik lisa. Igatahes saab väga huvitav olema näha, kuidas käesoleval kuul uus strateegia end välja veab.

Kuidas aga möödus august numbrites?

Sissetulekud ja väljaminekud

Augustit kirjeldavad järgmised numbrid:

  • Sissetulek: $4813.68 e. 2946€* (aktiivne/passiivne: $4727.40/$86.28)
  • Väljaminek: $1882.43 e. 1151€
  • Sääst: $2931.25 e. 1795€
  • Säästumäär: 60.9%

Augusti sissetulek oli selle aasta väikseim, ent seevastu oli väljaminek samuti võrdlemisi väike. Säästumäär 60.9 protsenti pole aga üldse paha! Järgneval kahel kuul aga loodan juba veidi suuremaid numbreid, kuna näputäis peaks tulema palgalisa.

Portfelli struktuur

Portfellis kasvas Aktsiate osakaal, kuna sai lisatud veidikene vaba raha kauplemiskontole. Plaan on ca 1/3 IB kontol olevast rahast kasutada lühiajalisteks tehinguteks, et ära kasutada volatiilsust ning loodetavasti kasvatada veidikene igakuist sissetulekut ja ühtlasi kauplemiseks kasutatavat rahapakki. Pensionifond on viimastel kuudel uue ettevõtte palgapoliitika tõttu paigale jäänud, ent selles osas peaks toimuma muutus juba lähikuudel.

Netoväärtus

Pilt räägib rohkem kui tuhat sõna. Ühe kuuga suurenes portfell 4.0 protsendi võrra ning sellega on minu netoväärtus jõudnud $86690 e. 53052€ peale. Võrreldes eelmise aastaga on portfell kasvanud enam kui $30000 võrra, mis on tulemus, millega võib hetkel igati rahule jääda.

Edasised mõtted

Plaanin septembris olla aktsiate ja ETF-ide osas veidikene aktiivsem. Sestap sai osa eelarvest eraldatud ka lühiajalistele tehingutele. Toorkütus ja aktsiaindeksid – nii USA kui ka Austraalia omad – on teinud suuri kõikumisi, mis tähendab, et potentsiaal kasulõikamiseks on enam kui olemas. Saab näha, kuidas eksperiment töötab ning sellest ka järgmise kuu ülevaates kindlasti raporteerin.

Selleks korraks aga au revoir ja loodan, et mu armsatel lugejatel (kõigil kolmel!) oli edukas august ning ees ootab veelgi edukam september. Olge tublid!

* Kõik Euro väärtused on kalkuleeritud 01/09/2019 vahetuskursi alusel.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga